Saténová plachta LUXURY COLLECTION jednolôžko 140x200cm bordó

Bordó saténová plachta je súčasťou kolekcie LUXURY COLLECTION. Saténové prestieradlo je vyrobené z bavlneného materiálu a vďaka tomu je hrejivé a veľmi príjemné na omak.
22,30 €
S DPH
Množstvo
Na sklade - doručíme do 5-7 pracovných dní

  • Zloženie prestieradla: 100 % bavlna - atlasová väzba (bavlnený satén)

  • Rozmer prestieradla: môžete vybrať vo variantách produktu

    • 140x200cm (vhodné pre matrace do výšky max. 15cm)
    • 140x200cm (vhodné pre matrace do výšky max. 22cm)
  • V prípade, že potrebujete prestieradlo na vyšší matrac, zašlite nám svoje rozmery matraca a my Vám zašleme cenovú ponuku.
  • Teplota prania: 60 °C, sušenie v bubnovej sušičke (nižšia teplota, dlhšie sušenie)

  • Plošná hmotnosť prestieradla:  145g/m²

  • Farba prestieradla: bordó

 Luxury collection

Predstavujeme vám vysokokvalitnú kolekciu bavlneného saténu, ktorá vyniká nadčasovými vzormi a tiež precíznou a kvalitnou konfekciou hotových obliečok a prestieradiel. Prestieradlá z bavlneného saténu vynikajú decentným leskom a pôsobia veľmi luxusne. Prestieradlá so vzorom sú zladené so vzormi saténových obliečok a určite sa budú hodiť aj ku klasickým vzorom bavlnených, krepových a flanelových obliečok.

Vlastnosti materiálu 

Tkanina, z ktorej sa prestieradlá vyrábajú, je vyrobená atlasovou väzbou, a vďaka tejto väzbe má tkanina vysokú pevnosť. Tkanina s atlasovou väzbou má vysokú hustota priadze, a to až dvojnásobok oproti bežným plátnovým tkaninám určených na výrobu lôžkovín. Práve vďaka hustej dostave tkaniny sú obliečky hrejivé a veľmi príjemné na dotyk. Na bavlnenom saténe je vzor oveľa výraznejší a farby na tejto väzbe tkaniny veľmi vyniknú, a to aj vďaka mercerizácii. Mercerizácia je úprava, ktorá mení obličkovitý prierez bavlneného vlákna na kruhový. Tento tvar odráža lesk zo všetkých uhlov a farby sú tak výrazné.  

Spôsob výroby prestieradla 

Saténové prestieradlá sú vyrobené ako napínacie, a to s gumou všitou do tunela po obvode celého prestieradla. Táto technológia šitia prestieradiel je vhodná hlavne z dôvodujednoduchej manipulácie a stability prestieradla na lôžku. Ďalšou výhodou tohto šitia je jednoduchá výmena gumy v prípade pretrhnutia.

Údržba prestieradla

 Pred prvým použitím prestieradlo vyperte. Prestieradlo neodporúčame sušiť v sušičke, ak však chcete napriek tomu použiť sušičku, zvoľte dlhší program s nižšou teplotou sušenia. Saténové bavlnené prestieradlo sa ľahko žehlí, tzn. že sa nekrčí ako klasické hladké bavlnené prestieradlo a jeho žehlenie je oveľa ľahšie. Z dôvodu jednoduchého žehlenia odporúčame prestieradlo žehliť trochu navlhčené.

Pôvod výrobku

Posteľné plachty sú vyrobené v ČR našou vlastnou výrobou.

Kvalitex
7914020001020
10 položky

Data sheet

Vyberte si rozmer:
140x200cm